Vi är registrerade för F-skatt och MOMS.   

Vi väljer med omsorg ut våra valpköpare och tillämpar därför inga köer eller listor.

Om man INTE är intresserad av kontakt och samspel med sin uppfödare och kennelsyskon under hundens liv är vi tyvärr fel kennel.

Framtida hem väljs ut efter närmare kontakt, magkänsla och kemi, sist väljer vi vilken valp som passar bäst för just er familj. 

En valp från oss ska komma till ett hem som sätter hundens välmående i första rummet. En Staffelindshund ska inte behöva nöja sig med minsta möjliga. Därför säljer vi valp endast till er som fysiskt kommer att träna och mentalt utmana hunden. Det ger bästa förutsättnignar för samspel och välmående.  

Fodervärd - 2023

Vi kommer att behöva fodervärdar till kommande kullar. Både beagle och staffe. Läs på vad det innebär och fundera över om det passar just er. 

En förutsättning för att kunna föra min avel vidare är samarbete med fodervärdar. Jag kan ju tyvärr inte behålla alla hundar hemma vars linjer jag vill arbeta vidare med.

En fodervärd är en person som vid halvfoderavtal (eg. bibehållen avelsrätt), köper valpen för halva valppriset mot att uppfödaren har rätt till en kull valpar (om det är en tik), eller tre parningar (om det är en hane. Vid helfoderavtal gäller det två kullar valpar (om det är en tik), eller sex parningar (om det är en hane). Detta ska vara gjort innan tiken fyllt 5 år eller innan hanen fyllt 7 år. Vi använder oss av SKK´s foderavtal.

Givetvis innebär det mkt mer än så att vara fodervärd. Det är inte ett enkelt sätt att få en hund billigt! Vad det skulle innebära att vara fodervärd åt en Staffelinds hund tar vi via personlig kontakt men det första kravet är att man ska bo inom rimligt avstånd från oss, max 2h. Detta för att hunden ska kunna ha en relation med oss och kunna vänja sig att vara här hemma inför en kommande valpning. 

Av valpköpare förväntar vi oss

- att du kommer att röntga, ögonlysa och göra någon form av beteende / mentalbeskrivning av hunden när den är mogen för det. För beaglen gäller såklart annat, t.ex jaktprov.

- ett kärleksfullt hem där man tycker om att röra på sig, det kommer krävas endel motion. Jag väljer främst hem som delar min ambition om en vältränad och sund staffe/beagle som får använda sin fulla potential

- att du är påläst om rasen och inte bara tycker den är snygg😉/söt. Info finns för den som tar sig tid! Med kunskap är du förberedd på de lite jobbigare perioderna som kommer under valpens uppväxt.

- att du tänkt igenom din livssituation mycket noggrannt. Mycket kan hända eller förändras som gör att en valp/hund inte passar in.

- att du har en plan för valptiden, som inte bara sträcker sig några veckor framåt.Det är inte ovanligt att både staffen o beaglen blir 15år.

- att du låter din nya familjemedlem vara just en del av familjen. Vi säljer inga hundgårdshundar!

Valpköpare hos oss får en valp som

- kommer från mentalt sunda, röntgade och ögonlysta föräldrar med känd L2Hga, HC och Phpv status.

- är veterinärbesiktad och vaccinerad max 1v före leverans

- är dolda fel försäkrad 3år

- är avmaskad flera ggr

- är hanterad av barn och vuxna i olika åldrar

- är van vid allt stim och stoj en barnfamilj erbjuder

- har varit ute i olika miljöer

- har testat olika leksaker och miljöberikningar

- är kloklippt flera gånger

- har föräldrar som noga är utvalda ur hälso och sundhetsperspektiv samt är stabila och trevliga mentalt. 

-givetvis säljs enligt Skk´s regler