20. maj, 2019

5 veckor

Femveckors dagen idag.

Varje dag händer det nya saker. Valparnas egenheter visar sig på nya sätt och de blir allt tuffare och får mer självförtroende. Jag är så glad att de alla är orädda och framåt. Det har lönat sig att ha dem med i centrum av huset från början. 

Valphagen är inte längre intressant utan nu vill de uuuttt så fort vi stiger upp och det blir rörelse i huset. Eller ja......de vaknar ju snarare innan vi stiger upp och sätter igång med gallskrik och ylande. Wendy är i stort sett aldrig inne hos dem längre så jag får säga till henne att gå in och mata dem lite när de väcker mig runt 5-6 på morgonen. Wendy har ju fortfarande mjölk men är inte intresserad av att bli söndertuggad. Valparna får springa fritt utanför hagen när vi är i närheten. De har redan intagit Wendys säng.

Valparna äter fulla portioner färskfoder nu, 3 gånger om dagen. Det fina med färskfodret är ju att hundarna inte behöver så stora mängder och därför inte mer än 3 mål om dagen för att få i sig tillräckligt. Ger man torrfoder måste det blötas upp och det tar mycket plats i de små magarna och måste därför delas upp på fler givor för att täcka dagsbehovet. En extra bonus blir att valparna bajsar endast 1 gång per dag!!!!

Under helgen har vi provat på gräsmattan. Vilken succé. Mjukt härligt gräs som man kan tugga och lukta på, rulla i och hoppa omkring på. Totalt orädda sprang de omkring och njöt av friheten. Igårkväll när vi var ute flög ett flygplan över huset, det dånade rejält och alla bebisarna stannade upp och stod som statyer tills det blev tyst igen. De har dessutom sovit gott på altanen medans Oliver klippte gräset utanför. Tänk vad mycket som är nytt för en liten valp på 5v.

Odin gjorde som vanligt, helt oberoende av sina syskon vandrade han iväg på upptåg. Det gör han både inne och ute.

Idun sprang iväg på sitt håll och sätter sig och ylar när hon inte hittar tillbaka. Hon gör alltid som hon vill men söker sig gärna till de andra efter ett tag.

Diezel som brukar vara lugn och stilla fick fnatt och sprang omkring som en ko på kosläpp. Han är lite av en outsider som kan gå och lägga sig medans de andra busar. Eller när han är med i leken kan han gå iväg och lägga sig ensam. Det händer oxå att alla andra sover och han är ute på eget upptåg.  

Frasse gick iväg och hittade gensat en maskros att sniffa och senare smaka på. Frasse är en liten bråkstake. Han bjuder gärna upp till brottning och munhugg helst med Idun men även med lille Diezel medans han sover!

Superkul är det ju att springa efter de stora hundarna oxå. Qamile har börjat leka med valparna ganska hårt för hon får tufft gensvar. Valparna biter och morrar åt henne. Jag tror Wendy är ganska nöjd med hjälpen. Hon ingriper och knuffar bort Qamile bara när hon tycker det blir för tufft. Annars ligger hon gärna vid sidan av och ser på. 

Idag är det dags för andra avmaskningen. Det görs 3ggr. Sista blir när valparna är 7v. Jag har lite planer på att låt valparna prova på bilen idag. Vi kommer börja smått med att bara sitta i bur i bagaget och starta bilen, läskigt värre.

Det är även dags att testa på ett halsband. Jag förväntar mig ljudliga protester🙂.

Nu finns det bilder från gräspremiären i albumet. Ganska kul att titta på de första bilderna och se hur stora bebisarna blivit.

Senaste kommentaren

09.11 | 20:04

Hejsan
Vad roligt. Skriv gärna ett mail så kan vi komma överens om ngt därifrån. Mvh emelie

09.11 | 19:12

Hej vårat namn är Max Ljungberg 28år och Amanda Berling 31år, vi bor i Halmstad. Vi är intresserade av beagle och undrar om vi hade fått möjligtvis få träffa era beagles,(Max) jag har blivit intresser

13.01 | 16:33

Hej
Vi är en aktiv familj två vuxna och 4 barn. Jag heter Tobias och min sambo Cattis. Vi bor i Huddinge (Sthlm) i ett radhus med mycket ytor för vår staffe. Jag har själv erfarenhet av rasen.

02.01 | 17:57

Hej. Vi ska skaffa staffe igen. Då ungdomarna snart lämnar boet blir det tomt i vårat stora hus. Hör gärna av er. Mvh Johan och Linda