3. jun, 2019

7 veckor

Tänk att det var så länge sedan den stora dagen. 

Jag är så galet stolt över "mina" valpar. De är starka självsäkra individer allihop som utvecklas mer och mer för varje dag som går. Wendy har varit en helt fantastisk mamma och hon vägrar släppa taget om dem riktigt än. Jag får hålla henne ifrån dem under dagarna så att hon inte låter dem tutta hela tiden.  

Jag är dessutom jätteglad över att ha hittat fina familjer till dem alla. Det bli tufft nästa vecka när det är dags att lämna ifrån mig dem. För det är ju så att även om de driver mig till vanvett några stunder varje dag så ger de mig och familjen så mycket glädje. Jag har varit med valparna hela dagarna (minus några timmar då och då) sedan de föddes och sett hela deras utveckling. Vilken känsloresa alltså.

Jag längtar redan till nästa kull, men herregud vad skönt det blir med lite paus ärligt talat! 

Varje individ är olik den andra. Det är så skönt att se dem utvecklas på eget sätt, att de är självsäkra även utan sina syskon. 

Leken blir allt mer hårdhänt valparna emellan men man kan se hur de lärt sig svara på varandras signaler.

Diesel (Staffelinds Balder)är jättetuff med sina syskon och fräser som en skogstokig katt. Med de vuxna däremot lägger han sig ner på rygg direkt och blir helt lugn. Han är ganska försiktig när han busar med oss människor och bits nog minst av alla, han lägger sig helst i knät och blir klappad.

Leia (Staffelinds Idun) är galen i leken med Frasse och säger emot ganska mestämt en stund när de vuxna är på henne, men hon ger sig snart. Gosar gärna i famnen. Leia hänger på de andra på upptåg men går även iväg själv o sniffar.

Frasse (Staffelinds Freke) är väldigt lik Leia i leksättet. Han är oxå foglig efter de vuxnas regler men när det gäller oss människor är han ett MONSTER! haha, varning till nya familjen! Han jagar hälsenor och strumpor, men visst är han också mysig (när han är trött).

Malte (Staffelinds Odin) har varit en mysplutt från första start och är fortfarande gosigast och mjukast mot oss människor. Han var först med att lämna de andra och ge sig iväg på äventyr. Han är ganska neutral i leken med valparna men när det kommer till de vuxna har de en utmaning. Både Wendy och Qamile har kämpat med att lugna honom utan framgång. Han är riktigt tuff mot dem. 

Ja.....vad ska vi hitta på här hemma när de flyttat?

Jo då flyttar pappa Softis hit......tjohoo så kul det ska bli!

Senaste kommentaren

09.11 | 20:04

Hejsan
Vad roligt. Skriv gärna ett mail så kan vi komma överens om ngt därifrån. Mvh emelie

09.11 | 19:12

Hej vårat namn är Max Ljungberg 28år och Amanda Berling 31år, vi bor i Halmstad. Vi är intresserade av beagle och undrar om vi hade fått möjligtvis få träffa era beagles,(Max) jag har blivit intresser

13.01 | 16:33

Hej
Vi är en aktiv familj två vuxna och 4 barn. Jag heter Tobias och min sambo Cattis. Vi bor i Huddinge (Sthlm) i ett radhus med mycket ytor för vår staffe. Jag har själv erfarenhet av rasen.

02.01 | 17:57

Hej. Vi ska skaffa staffe igen. Då ungdomarna snart lämnar boet blir det tomt i vårat stora hus. Hör gärna av er. Mvh Johan och Linda