2. nov, 2020

2/11 en månad sedan redan

Här går tiden fort. Mycket har hänt den senaste månaden.

Först o främst är Moss tass helt bra nu, vilken oro över en liten tass. Enträgen skötsel, tvättande o vila gjorde susen.

Ögonlysning av Moss och Mynta blev helt utan anmärkning, rolig/pinsam upplevelse med en överglad Mynta som sjöng symfoni för alla i väntrummet.

Förra helgen åkte nästan hela familjen på äventyr. Moss fina kennelmamma, Kennel Garpenborg, anordnade en 4h kvälls agilitykurs för garpenborgare. Vi lämnade Småland och åkte hela vägen upp till storstaden för att sova på hotell och ha en underbart rolig kväll i Stockholm hundcenters träningshall. Jag had eingen aning om vad jag kunde förvänta mig av Moss. Vi har ju aldrig testat agility förut. Jag vet ju att han är väldigt följsam mot mig men hur skulle han vara med en massa andra staffar omkring? Det visade sig att 10 staffar i olika åldrar och en bonus amstaff löste situationen heltfläckfritt. Ingen var orolig, stressad eller betedde sig olämpligt. Vilken mentalitet!!! Återigen var jag stolt så jag sprack.

Moss hade lätt för att lära sig och vi hade så himla roligt. Svetten lackade, Moss tunga hängde i golvet men vi kämpade vidare tills vi satte en felfri runda. Inte illa för att vara första gången man ser ett agility hinder och långa svängda tunnlar. Jag går ju igång på sånt som kräver jobb och slit. Moss oxå bevisligen. I början hade jag godis i "förande" handen men Moss blev för exalterad så jag fick nåra tjuvnyp i armarna, nedra unge! Så fort jag bytte till leksak istället kunde han fokusera på uppgiften rätt.

Moss satte sitt andra 1:a pris i viltspår i onsdags, bara ett kvar nu sen har vi en svensk champion här hemma. Går inte ens beskriva hur stolt man blir efter att ha tränat en hund till detta. Nu väntar vi på att domaren ska höra av sig om tid för spår. Kan ju vara lite tajt med tiderna så här i jaktsäsongen.

I lördags tog Frasses matte med honom på exteriörbedömning i Hörby. De kammade hem ett Good, med lite svidande kritik. Frasse är nog inte riktigt redo i kroppen än och behöver träna på hantering. Jag är tacksam för att de tog sig tiden att åka och bli en erfarenhet rikare.

Igår var vi iväg över dagen o umgicks med Ester o familjen. Jag och Anna åkte på exteriörbedömning på Södra Älvsborgs kennelklubb i Borås. Jag är inte en utställningsintresserad person men nu när det fanns chans för en mer avskalad "Coronaversion" slog vi till. 

Vi var ensamma med staffar så vi fick bedömmas samtidigt. Moss och Ester gick runt som proffs och stälde upp sig. Jag o Moss hade smygövat på "stå" innan och det visade sig funka. Han stod och visade upp sig och berömmet haglade från domaren, mkt fin kritik Jag förstod först ingenting (kan ju inte utställningsspråket), blev helt tom i huvudet när domaren säger först om Ester: Excellent och CK, sen om Moss: Excellent och CK!

Väl hemma i Sandared igen fick Moss och Selma (styvsyrra till Ester) leka en stund. De är så fina ihop och leker mer välstämt än t.ex Moss och Qami här hemma. Qami föredrar brottning o gruff medans Moss vill springa o stångas lite, likaså Selma. De var sååå glada ihop. Riktigt fint par!

Nu ser vi fram emot åtminstone några händelselösa dagar. Jag behöver vila efter alla saker vi hittat på. Hundarna klagar inte över det heller.

14 nov är det dags för BPH!

Senaste kommentaren

09.11 | 20:04

Hejsan
Vad roligt. Skriv gärna ett mail så kan vi komma överens om ngt därifrån. Mvh emelie

09.11 | 19:12

Hej vårat namn är Max Ljungberg 28år och Amanda Berling 31år, vi bor i Halmstad. Vi är intresserade av beagle och undrar om vi hade fått möjligtvis få träffa era beagles,(Max) jag har blivit intresser

13.01 | 16:33

Hej
Vi är en aktiv familj två vuxna och 4 barn. Jag heter Tobias och min sambo Cattis. Vi bor i Huddinge (Sthlm) i ett radhus med mycket ytor för vår staffe. Jag har själv erfarenhet av rasen.

02.01 | 17:57

Hej. Vi ska skaffa staffe igen. Då ungdomarna snart lämnar boet blir det tomt i vårat stora hus. Hör gärna av er. Mvh Johan och Linda