23. dec, 2020

23/12 God Jul från Staffelinds kennel

Jag älskar mina hundar!

Idag var en sån där dag när jag funderar över hur rätt staffen är för oss/mig. Jag slås ofta av hur stolt och glad jag är över min tonåring (Moss). Han må vara i en utvecklingsfas just nu där det växer kola i öronen och hans hormoner får överslag ibland MEN han är en sån otrolig individ, så mogen på många sätt för sin ålder.

Han följer mig i allt jag vill att han hänger med på. Varför inte prova löpning oxå liksom? (filmade när vi sprang, haha, finns på IG)

Dagen började med att husse tog med Moss ut i skogen för ett träningsspår. Äntligen är han sig själv efter Pumas löp. Huvudet funkar som det ska i spåret och han jobbar på som han ska. Under tiden hann jag, lillhusse och tjejerna med en promenad. Så mysigt när någon av sönerna vill följa med ut.

Dagen fortsatte med en löprunda med Moss och Qami i lina framför mig och husse. Moss fattade galoppen direkt och t.om hjälpte mig uppför de jobbigaste backarna. Qamile som är den värsta slappfisen när det gäller (det tror man inte när man ser hennes fysik men hon är så lat) levde upp och höll sig i sträckt lina framför husse hela rundan (5km). Cykla får jag henne inte till men springa med oss, så roligt att kunna ha med henne oxå.

Vi avslutade dagen med att åka ut på landet till vänner för att äta gröt, skinkmacka, glögg o fika utomhus med kohagar precis intill och två brasor bredvid altanen. Helt magiskt i mörkret. Moss och Qamile låg hemma 4h och mötte oss med gäspningar och svansvift, helt coola när vi kom hem.

Mynta är på semester i Skåne över jul. Hon verkar hålla planerna för hon har inte börjat löpa än, yes!

Summa summarum. Jag är så stolt och glad. Mina hundar är friska och glada. Mentalt stabila och tryggai sig själva. Min utmattade kropp orkar träna igen och t.om springa flera ggr i veckan. 

Staffen är intensiv och krävande och på många sätt besvärlig ibland men när man har rätt ras för rätt ändamål så är det bara såååå rätt och bra. Glad idag!!

Nu väntar familjen på tvmys resten av kvällen inför julafton imorgon!

God Jul alla staffemänniskor och wannabees/gonnabees såklart

Senaste kommentaren

09.11 | 20:04

Hejsan
Vad roligt. Skriv gärna ett mail så kan vi komma överens om ngt därifrån. Mvh emelie

09.11 | 19:12

Hej vårat namn är Max Ljungberg 28år och Amanda Berling 31år, vi bor i Halmstad. Vi är intresserade av beagle och undrar om vi hade fått möjligtvis få träffa era beagles,(Max) jag har blivit intresser

13.01 | 16:33

Hej
Vi är en aktiv familj två vuxna och 4 barn. Jag heter Tobias och min sambo Cattis. Vi bor i Huddinge (Sthlm) i ett radhus med mycket ytor för vår staffe. Jag har själv erfarenhet av rasen.

02.01 | 17:57

Hej. Vi ska skaffa staffe igen. Då ungdomarna snart lämnar boet blir det tomt i vårat stora hus. Hör gärna av er. Mvh Johan och Linda