8. sep, 2022

8/9 -22 Bph

Här hemma har vi börjat landa lite efter flytt trots att vi har såååå mkt kvar att renovera och flytta iordning.

Puma jobbar på bra i skogen. Hexa utvecklas till en mer och mer tuff tjej som vågar sig ifrån Husse i skogen redan. Vi planerar att para Puma i vinter med en hane som stammar från samma linjer som Hexa. Ser verkligen fram emot den kombinationen.

Athos gjorde sitt bph i början av augusti tillsammans med delar av M&M-kullen och 90-tals kullen. Vilken dag vi hade. Jag och Heras matte åkte strax efter fem på morgonen för att kunna ta del av alla valpars bph. 

Jag är så tacksam och stolt över att ha så fina valpköpare som åker långt och länge för att få en personlighetsbedömning på sin hund. Det gör det möjligt för oss att i framtiden föröska utvärdera vad vi får fram i de olika kombinationerna. 

Hera, Staffelimds Da Buzz och matte Anneli drämde till med en helt otrolig vecka i början av september. Hera had eju sedan tidigare sitt anlagsprov i viltspår klart. Nu gjorde duon 3 raka ettor i öppenklass. det betyder att Hera numer kan titulera sig Svensk Viltspårschampion. Precis som pappa Moss. Hur fantastiskt är inte det.

Doris, Staffelinds Ms Madicken och matte Linda har varit på flera inoff utställningar under året. I början av sommaren var de modiga och ställde upp på rasspecialen i Gränna. Doris fick Very Good. Nyligen var de även på Öland på en stor utsällning. Doris kammade då hem ett Excellent. Grymt bra tjejer!

Kai, Staffelinds Mr Magoo, ännu en Moss valp och matte Elin tränar nosework flitigt. Häromdagen kammade de hem ett godkänt doftprov så nu är det fritt fram att tävla i NW. Bra jobbat! 

Det är så roligt och värmande att våra valpar hamnar i hem de förtjänar. Det är såklart inte resultaten på tävlingar som är viktigast utan att alla famlijer faktiskt har en hund som passar dem perfekt. De har den hund som de önskade av oss från början. Antingen der är en bästis i löpspåret, vid cykeln, i skogen, i andra änden av gps:en, på tävling eller annat så är det lyckliga famlijer med lyckliga hundar som är vårt mål. Just nu känns det som att det målet är i hamn. 

vi börjar blicka framåt mot nästa års happenings. Vi hoppas på Pumavalpar. Även Hera och Athos börjar bli aktuellt. 

Senaste kommentaren

09.11 | 20:04

Hejsan
Vad roligt. Skriv gärna ett mail så kan vi komma överens om ngt därifrån. Mvh emelie

09.11 | 19:12

Hej vårat namn är Max Ljungberg 28år och Amanda Berling 31år, vi bor i Halmstad. Vi är intresserade av beagle och undrar om vi hade fått möjligtvis få träffa era beagles,(Max) jag har blivit intresser

13.01 | 16:33

Hej
Vi är en aktiv familj två vuxna och 4 barn. Jag heter Tobias och min sambo Cattis. Vi bor i Huddinge (Sthlm) i ett radhus med mycket ytor för vår staffe. Jag har själv erfarenhet av rasen.

02.01 | 17:57

Hej. Vi ska skaffa staffe igen. Då ungdomarna snart lämnar boet blir det tomt i vårat stora hus. Hör gärna av er. Mvh Johan och Linda